Dealer van diverse betere Hifi en High-end merken
Fabrikant van zwaar verzilverde interlinks en luidsprekerkabels
Importeur van ICW componenten
Dealer van Audiomat, CEC, Van Medevoort en Vecteur

Bedrijfsprofiel Terrazzo Art Fidelity (TAF) - 11 goede redenen voor TAF - Adresgegevens -

TAF is in 1988 opgericht door ontwerper/eigenaar Koos J. Schenk. De doelstelling van TAF is om aantoonbaar betere zo niet de beste luidsprekers te produceren. Om deze doelstelling te bereiken en daarmee de schakel tussen ‘muziekmaker’ en 'toehoorder' onhoorbaar te maken, is structureel gewerkt aan het elimineren van alle zwakke schakels in luidsprekersystemen. Daarom produceert TAF uitsluitend monoliet polycrete® kasten.

Dit is een eigen ontwikkeling van TAF waardoor alle ongewenste resonanties en trillingen geëlimineerd worden (zie overdruk bij naslagwerk: ‘de betonnen luidspreker’, gepubliceerd in de Elektuur 1990). De luidsprekerontwerpen, de toegepaste hardwired filterelectronica alswel de toegepaste speakerunits (dus het totale luidsprekerconcept) zijn aantoonbaar van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Zo zijn er in het kastontwerp géén parallellopende wanden en geen terugkomende afmetingen. En dit alles monoliet, dus zonder lijmverbindingen. De meest recente ontwikkeling van TAF is EBS, wat staat voor Extreme Bass Support. Deze ontwikkeling wordt nu al door velen gezien als het meest revolutionaire luidsprekerontwerpprincipe van de laatste jaren (zie ‘EBS maakt ’t verschil’ bij het onderdeel 'produkten').

Gezien het bovenstaande zijn TAF-luidsprekers nu al bij velen de muzikale referentie en zullen zij in de toekomst nog aan velen muzikaal plezier schenken.

1 mei 2010 is TAF verhuisd naar een eigen ‘spik splinter nieuw’ atelier aan de Landweerstraat Zuid 95 G te Oss. Van daaruit vinden zowel de productie, research en ontwikkeling (R&D), als de verkoop plaats. Omdat TAF in principe aan directe verkoop doet, zodat producent en eindgebruiker direct met elkaar zaken doen zonder tussenkomst van ‘derden’, is er een exceptioneel goede prijs/kwaliteit-verhouding ontstaan.

Omdat:
Door het toepassen van uit één stuk gegoten polycrete® luidsprekerkasten, een soort gemodificeerde beton op basis van marmerkorrels, marmer, zand en hoogwaardige cementen, TAF luidsprekerkasten volledig trilling- en resonantievrij zijn (
zie test ‘de betonnen box’, Elektuur 1990).

Immers: als een luidsprekerkast kan trillen en resoneren, bijvoorbeeld een spaanplaat- of MDF-kast, dan doet die kast dat op energie welke ooit muziek is geweest en die de kast als het ware uit de muziek ‘gepikt’ heeft. Na dit ‘pikken’, muzikaal bezien informatie en dynamiekverlies, geeft de trillende kast dit terug als kastresonantie en kasttrillingen. In ieder geval als bijgeluiden die niets met muziek van doen hebben.

Omdat:
TAF vanaf 2008 zijn luidsprekers standaard met EBS uitvoert.

Omdat:
TAF als vrije, aan niemand geassocieerde, luidsprekerontwerper / fabrikant in de keuze van de toegepaste filtercomponenten en luidsprekerunits vrij is, zal TAF uitsluitend voor de betreffende toepassing het beste kiezen.

Omdat:
TAF op deze topcomponenten een uitgebreide ingangscontrole los laat, TAF vervolgens de hierboven genoemde topcomponenten uitsluitend hardwired verwerkt met zwaar verzilverd OFC met teflon-isolatie, waarbij er goed op gelet wordt dat de diverse componenten elkaar onderling niet beïnvloeden.

Omdat:
TAF meent dat haar ontwerpen in de eerste plaats geluidstechnisch en in de tweede plaats voor het oog als zéér mooi mogen worden aangemerkt.

Omdat:
De uit één stuk gegoten polycrete® kasten, inclusief de eventuele meerdere compartimenten na het slijpen, polijsten en politoeren het zeer mooie Terrazzo als eindproduct heeft.

Omdat:
TAF meer dan 50 verschillende Terrazzo kleuren en structuren heeft. Daarnaast zijn houtfineer en lakken uiteraard ook tegen meerprijs leverbaar. Mocht ondanks dit grote aanbod uw kleur er net niet bij zitten, dan kan tegen geringe kosten deze kleur mogelijkerwijs alsnog gemaakt worden.

Omdat:
TAF de allerbeste prijs/kwaliteit biedt, dit omdat TAF als een van de weinigen, zo niet de enige, in het ‘kwaliteitssegment’ direct aan de consument levert.
Kortom: betere (beste) kwaliteit voor globaal de helft van de prijs (géén dure tussenkomst van dealers en distributeurs, maar direct contact met de ontwerper/fabrikant).

Omdat:
TAF ook geluidstechnisch op de klant toegesneden maatwerk kan leveren tegen vooraf afgesproken condities, dus geen verrassingen achteraf. Dit ondanks het gegeven dat alle TAF luidsprekers standaard al akoestische aanpassingsmogelijkheden meekrijgen (zie de verschillende modellen).

Omdat:
TAF bij al haar producten een uitgebreid individueel testrapport aflevert.

Omdat:
TAF u uiteraard de mogelijkheid biedt om haar producten thuis uit te proberen. Dit geschiedt uiteraard geheel vrijblijvend.

Terrazzo Art Fidelity
Bezoekadres: Landweerstraat Zuid 95 G, Oss
Correspondentie adres: Jupiterweg 13, 5345 LR Oss
Telefoon 06-222 634 87

Maak voordat u ons wilt bezoeken AUB een afspraak.

Bedrijfsprofiel Terrazzo Art Fidelity (TAF) - 11 goede redenen voor TAF - Adresgegevens -