Juni 2014; Muziekvrienden

Sinds enige jaren ben ik, Koos Schenk, met SCC BV (www.scc-oss.nl) meer en meer betrokken geraakt bij de milieu impact van beton op ons klimaat.

Ondanks dat de 'betonnen' TAF luidsprekers daar geen grotere negatieve invloed op hebben dan andere luidspreker kasten, is het voor mij al enkele jaren ondoenlijk deze beide activiteiten te combineren.

Inmiddels ben ik zover het zonde te vinden dat er niets meer gebeurt met de TAF "know how", kastmallen en speciale gereedschappen.

Gegadigden om Terrazzo Art Fidelity nieuw leven in te blazen, spreek ik graag.

Met muzikale groet,
Koos

Telefoon: 06-222 634 87 -
Toon/verberg ouder nieuws

 • 1 mei 2010 is TAF verhuisd naar een eigen ‘spik splinter nieuw’ atelier aan de Landweerstraat Zuid 95 G te Oss.


 • Er is een recensie van de Royal Excalibur mk-ii verschenen in het magazine Luister Winter 2009. Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur mk-ii


 • Er is een recensie van de Royal Excalibur mk-ii verschenen in het magazine HomeStudio Nummer 1 2009. Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur mk-ii


 • Er is een recensie van de Royal Excalibur mk-ii verschenen in het magazine Vi-fi - januari. Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur mk-ii

 • Introductie ’s werelds beste luidspreker onder de ’10 mile’: de Royal Excalibur mark II, zie de nieuwe datasheet bij de productinformatie
 • TAF zal deelnemen aan de Engelsshow hifishow te Rotterdam op 27, 28 en 29 maart 2009. Meer daarover later.
 • Om ‘versnippering’ van onze productiecapaciteit te minimaliseren en om meer tijd en middelen vrij te houden voor nieuwe ontwikkelingen is besloten de modellenlijn op te schonen. Zo is nu onderscheid gemaakt in actuele modellen en niet meer leverbare modellen. Deze laatste komen nog wel regelmatig terug door inruil. De nieuwe lijn zal bestaan uit de nu geïntroduceerde Royal Excalibur mark II, Extrema Vaganza, Synergie superb mark III en de in ontwikkeling zijnde Merlin mark II. De Synergie superb mark III zal begin 2009 leverbaar zijn.

 • Terrazzo Art Fidelity zal deelnemen aan de Hifi Show 2007 in Brussel. Meer informatie is te vinden op: www.brussels-hifi-show.be

 • Er is een recensie van de Hagrid verschenen in het magazine Vi-fi - november. Zie het onderdeel recensies bij de Hagrid

 • Er is een nieuwe recensie van de Royal Excalibur verschenen in het magazine Home Studio - augustus/september. Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur

 • Het onlangs verschenen artikel over EBS (Elektuur - September 2006) is opgenomen bij het product 'EBS Maakt het verschil'.

 • Onze nieuwe luidspreker is er, de Hagrid. Lees er alles over bij de productinformatie.

 • Twee nieuwe recensies van de Extrema Vaganza opgenomen uit de Luister van december 2005/januari 2006 en uit Home Entertainment Today (HET) van december 2005/januari 2006. Zie het onderdeel recensies bij de Extrema Vaganza
 • Nieuwe recensie van de Excalibur opgenomen van Hifi.nl (15-12-2005). Zie het onderdeel recensies bij de (Royal) Excalibur

 • Nieuwe recensie van de Excalibur opgenomen uit de Luister van juni 2005. Zie het onderdeel recensies bij de Excalibur

 • Nieuwe recensie van de Extrema Vaganza opgenomen uit de Aloha: People & Music. Zie het onderdeel recensies bij de Extrema Vaganza

Terrazzo Art Fidelity zal deelnemen aan de Hifi en Homecinema show 2005 te Brussel. Deze show vindt plaats op 1 en 2 oktober 2005 in het Sheraton Hotel te Brussel. Meer info op www.brussels-hifi-show.be

TAF zal daar zijn nieuwste modellen demonstreren zoals de Excalibur, de Royal Excalibur, Extrema Vaganza mk II en mogelijkerwijs nog twee primeurs. Ook zal TAF de zéér uitgebreid regelbare Rock II 700 Watt actieve subwoofer meenemen (niet tot dan kunnen wachten? Mail ons om een eerdere luisterafspraak te maken.)

Inmiddels is de langverwachte multi test van 20 kleine luidsprekers, waaronder de Extrema Vaganza mk II, in Vifi 2 en 3 verschenen. Volgens Bart Sloothaak en René Schart waren voor hen de Extrema Vaganza (als eerstgenoemde) samen met Castle Richmond (2e) en de Elac (3e) de echte verrassingen. De test staat inmiddels bij recensies vermeld bij de Extrema Vaganza.

De testredacties van de bladen Luister en Jazz en van Hifi.nl hebben inmiddels bezoek gehad van de Excalibur. Zo snel hun bevindingen gepubliceerd zijn, zullen we u daarover op onze site informeren.

 • Nieuwe recensie van de Extrema Vaganza opgenomen. Zie het onderdeel recensies bij de Extrema Vaganza
 • Twee reviews van de Cadans 5 zijn opgenomen

Artikel 'De Betonnen Box versus De Houten Box' opgenomen. Bij het onderdeel Produkten kunt u het artikel selecteren uit de produktenlijst.

 • De Excalibur is toegevoegd aan de produktenlijst
 • Een nieuwe versie van de prijslijst is opgenomen
 • De Synergie review van audio-muziek.nl is opgenomen. Zie de recensies bij de Synergie.
 • Een nieuwe categorie 'Accessoires' is opgenomen in de produktenlijst
 • De interlink TAF Next II review van Hifi.nl (5 april 2003) is opgenomen. Zie de recensies bij de interlink TAF Next II.

In september zal Terrazzo Art Fidelity twee presentaties geven. U kunt deze presentaties bijwonen. Lees onderstaande berichten door voor alle benodigde informatie voor de presentaties op 14 en 18 september.

Exclusieve demonstratie in artistieke ambiance in Burgh Haamstede door Terrazzo Art Fidelity (TAF) en Clofis Nederland.

Op 18 september kunnen de liefhebbers van Hifi en Home cinema hun hart ophalen in Burgh- Haamstede.

In Het Oude Raadhuis waar sinds vorig jaar juni een mooie Galerie is gevestigd , waar hedendaagse kunst wordt geëxposeerd. Daar zullen Koos Schenk van TAF uit Oss en Bart van Vreedendaal van Clofis Nederland een exclusieve demonstratie geven van hun producten.

De monoliet uit (‘beton’) Polycrete vervaardigde TAF luidsprekersystemen zijn door de diverse audio vakbladen al meerdere malen uitgebreid getest.TAF zal nu zijn nieuwste high-enders ten gehore brengen, zoals de Royal Excalibur en de Extrema Vaganza mk II welke recentelijk al uitgebreid in de vakpers zéér lovend beoordeeld zijn. Beide modellen zijn uiteraard uitgerust met EBS (Extra Bass Support) technologie. Deze techniek (een uitvinding van Koos Schenk van TAF) welke zondermeer door anderen gekopieerd zal worden, zorgt er voor dat het laag zo’n 10 dB minder vervormt, het laag véél dieper reikt en veel sneller is.Wie hierover meer wil lezen, kijkt op de site van TAF bij ‘EBS maakt ’t verschil’.

TAF zal naast de Royal Excalibur en de Extrema Vaganza mk II ook de nieuwe Synergie EBS mk II, de Need One center luidspreker, de Need Two surround luidsprekers, de Pilotis mk II en de gloednieuwe 700 watt sterke actieve AJS subwoofer met een 30 cm EBS unit demonstreren (deze laatste staat nog niet op de site van TAF).

Deze geluidweergevers verdienen een goed support waar de Moon producten van Clofis zeker aan voldoen. Clofis Nederland, de importeur van Moon, is een bedrijf uit Canada, waar zeer hoogwaardige apparatuur wordt gefabriceerd. De Moon producten kenmerken zich door een heel muzikaal geluid, de versterkers hebben een extreme controle over de luidsprekers. In de praktijk blijkt dat de meeste surround versterkers niet goed klinken, teveel effectgericht zijn, maar met een Moon surround set lukt het om een heel muzikaal klinkende set op te bouwen die muzikaal en los van de luisprekers klinkt, zowel in stereo als in surround! Te bewonderen zijn onder andere :

Moon Eclipse 24-bit/352.8kHz volledig gebalanceerde, single-end CD speler met externe voeding. Uitgebreid onderzoek & ontwikkeling heeft uiteindelijk geleid tot de creatie van de MOON Eclipse CD-speler. Een speler van wereldklasse voor het heden en de toekomst. Dit resultaat is bereikt door gebruik te maken van de beste componenten. onder andere worden er vier Burr Brown 24-bit DAC's (PCM1704U-K) in een volledig gebalanceerde schakeling gebruikt. Het resultaat is een 24-bit/352,8 kHz resolutie.

Verder importeert Clofis Videoprojectoren van Projectiondesign. Deze horen tot de absolute top, ze zetten een heel mooi plaatje neer dankzij een contrast van 1:3000 krijg je een heel mooie zwart doortekening en een mooie diepte in het geprojecteerde beeld.

DVDO heeft zich internationaal al ruim bewezen, met de i Scan HD kan je perfect de resolutie kiezen van het aangesloten plasma TV of de (DLP)videoprojector, zo wordt zowel de scaling als het de-interlacing perfect aan de i Scan HD overgelaten

Eenieder is dus van harte welkom op zaterdag 18 september van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Galerie Het Oude Raadhuis aan de Ring nummer 6 in Burgh- Haamstede.

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het vast een leuke happening met veel luister en kijk plezier. Op de eerste etage van de galerie worden schilderwerken getoond van Marja Dikmans en Jaap van der Gaarden, dit alles in het teken van de muziek.

Zie voor route beschrijving www.galeriehetouderaadhuis.nl

www.clofis.nl

Dinsdag 14 september zal de heer Koos Schenk van Terrazzo Art Fidelity een demonstratie avond organiseren in onze nieuwe presentatieruimte. Er zal een demonstratie te zien en te horen zijn met de Extremema Vaganza mk II luidspreker (voor de pauze), daarna met de Royal Excalibur. Dit alles aangestuurd door AVM- en AMP-apparatuur.

Beide modellen zijn met EBS (een ontwikkeling van TAF) uitgevoerd. U mag als bezoeker u eigen muziek meenemen om klanken goed te kunnen beoordelen. Uiteraard is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint om 20.00uur.

Om deel te kunnen nemen dient u zich van te voren op te geven bij Poulissen Audio Video Center Roermond!

klik hier voor de contactinformatie van Poulissen Audio Video Center Roermond
.

De Extrema Vaganza is gereviewd in Hifi.nl (12 augustus 2004). Zie het onderdeel recensies bij de Extrema Vaganza.

Enkele nieuwe foto's toegevoegd bij de Extrema Vaganza.

In de Luister van juni is de recensie van de Royal Excalibur verschenen. Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur.

Joop van Nugteren heeft de Royal Excalibur gereviewd in Hifi.nl (19 februari 2004). Zie het onderdeel recensies bij de Royal Excalibur.

Frank Speet heeft de Synergie gereviewd in Hifi.nl (11 december 2003). Zie het onderdeel externe reviews bij de Synergie.

 • EBS maakt 't verschil zie onder produkten bij EBS
 • Royal Excalibur meer dan alleen koninklijke allure. Zat King Arthur's zwaard (excalibur) in een rots vast. Bij onze Excalibur zit de rots in het staal vast. Zie onder produkten bij Excalibur.
 • TAF Q. We zijn bezig met totaal vernieuwde opzet van deze versterker.
 • Actieve subwoofers, maar dan met EBS. Later meer hierover. Kijk nu alvast bij EBS dan kunt u het een en ander al vermoeden.
 • Ook de Synergie, Pilotis en Harrie XXL kunnen inmiddels met EBS worden geleverd. Zie de betreffende info onder produkten.
 • EN: alle onderdelen van onze website zijn nu printbaar.
 • De Cadans 28 II en de Merlin I kunnen wij niet meer bouwen omdat de magnetostatische middentoner, welke in beide TAF modellen verwerkt werd, niet meer leverbaar is.
 • De Cadans 28 II zal daardoor definitief uit productie gaan.
 • De Merlin I zal als geheel nieuw concept met min of meer dezelfde buitenafmetingen als Merlin II te zijner tijd wederom acte de musique geven. Wat al, zoals we het nu bekijken, duidelijk is, is dat het een totaal D'Appolito ontwerp wordt (één of twee hoogunits omringd, er boven en eronder, door middentoners en woofers en uiteraard Extra Bass Support (EBS). Zie voor nadere uitleg over EBS verder in deze documentatiemap / site.
EBS wil zoveel zeggen als Extra Bass Support en wordt wel eens omschreven als een door de stereo (eind) versterker aangestuurde en gecontroleerde basreflex pijp. EBS maakt dus eigenlijk van bijvoorbeeld een 2-weg basreflex systeem een gesloten 3-weg systeem. Samengevat komt het hier op neer: daar waar de baseenheid (of eenheden) het moeilijk krijgen, zal de EBS unit met deze basunit(s) samenwerken. Het resultaat is een enorme kwaliteitsverbetering:
 1. in het voel-/hoorbare laag winnen we enorm veel diepgang,
 2. neemt in datzelfde gebied de vervorming ca. 10 dB (een factor 3) verder af en neemt de 'snelheid', controle en strakheid voel- en hoorbaar toe.

EBS is door TAF in eigen beheer ontwikkeld. Bescherming is goed mogelijk, echter voor TAF niet kostendekkend (kosten al snel meer dan EURO 75.000,--). Om deze reden willen wij het bij deze korte omschrijving laten.